Το υαλουρονικό οξύ δεν εμφανίζει παρενέργειες καθώς είναι απορροφήσιμο υλικό, δεν κάνει σκληρίες κάτω από το δέρμα και είναι εύπλαστο. Κυκλοφορεί σε πολλές πυκνότητες ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να δουλέψουμε. Τα πιο παχύρρευστα εμφυτεύματα τα χρησιμοποιούμε στα ζυγωματικά, ενώ τα πολύ λεπτόρρευστα σε ρυτίδες άνω χείλους, για διόρθωση του σχήματος των χειλιών, και για τους μαύρους κύκλους.

Με τη χρήση κάνουλας αποφεύγουμε τις μελανιές και μπορούμε να δουλέψουμε μεγάλες επιφάνειες από ένα σημείο εισόδου.

Τα χείλη γενικά χρειάζονται λίγο γέμισμα έτσι ώστε να πετύχουμε ένα φυσικό σαρκώδες αποτέλεσμα. Εδώ οι υπερβολές οδηγούν σε αφύσικα και αντιαισθητικά αποτελέσματα.

Η διάρκεια του αποτελέσματος εξαρτάται από τον τύπο το υαλουρονικού οξέος, κατά πόσο λεπτόρρευστο ή παχύρευστο είναι και το βάθος όπου εγχέεται (οι πιο βαθειές εφαρμογές διαρκούν περισσότερο). Ένας μέσος όρος διάρκειας πάντως είναι 8-10 μήνες για τα πιο λεπτόρρευστα και πάνω από χρόνο για τα πιο παχύρρευστα υαλουρονικά.

Η επιστροφή στις δραστηριότητες μας είναι άμεση. Η θεραπεία με υαλουρονικό μπορει να συνδυαστεί με όλες τις άλλες θεραπείες (Αλλαντική τοξίνη, peelings) και είναι ανεξαρτήτη των επιπέδων ηλιοφάνειας.

Τα ημιμόνιμα καθώς και τα μόνιμα εμφυτεύματα δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τους περισσότερους ιατρούς. Στα χέρια όμως ενός έμπειρου δερματολόγου αποτελούν σημαντικά εργαλεία στην αντιμετώπιση δύσκολων. περιστατικών.