Κατά την εφαρμογή χρησιμοποιούνται ειδικά πολύ λεπτά απορροφήσιμα νήματα, που εναρμονίζονται πλήρως με το σχήμα και τη σφριγηλότητα του δέρματος και επιτυγχάνουν ένα μακράς διαρκείας αποτέλεσμα.

Η θεραπεία με τα ενθέματα διαρκεί περίπου 30 λεπτά και το αποτελέσμα είναι ένας συνδυασμός αναζωογόνησης του δέρματος και ένα μικρό λίφτινγκ. Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας, το λίφτινγκ με νήματα δεν απαιτεί τη χρήση νυστεριού, η διαδικασία είναι γρήγορη, ασφαλής και ουσιαστικά μη επεμβατική. Η εφαρμογή των νημάτων αναπτύχθηκε το 2008 στη Νότια Κορέα και είναι πλέον εδραιωμένη σε πολλές χώρες, όπως η Ιαπωνία, η ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Ρωσία και τη Δυτική Ευρώπη. Τα ειδικά νήματα απορροφώνται εντός 8 μηνών, και αποσυντίθενται σε νερό και διοξειδίου του άνθρακα.

nimata2

Το αποτέλεσμα της θεραπείας διαρκεί περίπου 1 έως 1,5 χρόνια.

Τα νήματα πολυδιοξανόνης χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια στην πλαστική χειρουργική σε ράμματα του δέρματος και του υποδόριου, στην γαστρεντερολογία, ουρολογία, γυναικολογία και στην οφθαλμολογία. Το προϊόν συμμορφώνεται με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις του σήματος CE και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με βάση τις κλινικές παρατηρήσεις, διαπιστώθηκε ότι η πολυδιοξανόνη διεγείρει στον ιστό τη διαδικασία της νεοκολλαγένεσης, προωθώντας έτσι την παραγωγή νέου κολλαγόνου.Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη και σημαντικό οργανικό τμήμα του συνδετικού ιστού και ως εκ τούτου υπεύθυνο για την πυκνότητα του δέρματος. Επιπλέον διεγείρει την παραγωγή των ινοβλαστών, η οποία με τη σειρά της διεγείρει την σύνθεση της ελαστίνης - μια πρωτεΐνη που είναι υπεύθυνη για την ελαστικότητα του δέρματος.

Τα νήματα και οι βελόνες

Τα νήματα εισάγονται με τη βοήθεια πολύ λεπτών, αποστειρωμένων βελονών. Η τεχνική βασίζεται στη χρήση των γραμμών τάσης τού δέρματος. Η εφαρμογή γίνεται υποδόρια, ενδομυϊκά ή ενδοδερμικά. Η δομή του δέρματος βελτιώνεται σημαντικά, γίνεται παχύτερο, πιο σφριγιλό και αναζωογονημένο.Το μήκος των νημάτων ποικίλλει - κοντά νήματα αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις εφαρμογές γύρω από τα μάτια και το μέτωπο. Δεν αποτελεί απλά μια εναλλακτική λύση για το Αλλαντική τοξίνη, καθώε το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και οι μύες του προσώπου δεν παραλύουν, αλλά χαλαρώνουν. Μακρύτερα νήματα εφαρμόζονται στα μάγουλα, στο διπλοσάγονο, στο λαιμό και στο ντεκολτέ.


nomata

Αν και πρόκειται για μέθοδο λιγότερο επεμβατική από ένα λίφτινγκ, παραμένει μία χειρουργική επέμβαση, και ως εκ τούτου φέρει μαζί εγγενείς κινδύνους. Για αυτό θα πρέπει να εφαρμόζεται από τον κατάλληλα εκπαιδευμένο ιατρό.

nimata4

Τα νήματα συνδυάζονται άριστα με όλες σχεδόν τις θεραπείες της Αισθητικής Δερματολογίας. Ένας πολύ καλός συνδυασμός είναι αυτός με την αυτόλογη μεσοθεραπεία – PRP.