Λιποαναρρόφηση- Λιπογλυπτική

Τι ειναι η Λιποαναρρόφηση- Λιπογλυπτική;

 

lipoanarofisi2H Λιποαναρρόφηση είναι η επεμβατική μέθοδος που μας αλλάζει το περίγραμμα του σώματος μας με την αφαίρεση περιττών λιποαποθηκών. Αυτές βρίσκονται στην κοιλιά ,στα πλευρά , στους μηρούς, στα γόνατα , στα χέρια ,και το λαιμό. Η λιποαναρρόφηση  δεν αποτελεί μέθοδο για  απώλεια βάρους και μετά από αυτή δεν μειώνεται το σωματικό μας βάρος. Η λιποαναρρόφηση είναι χρήσιμη για τη μόνιμη απομάκρυνση τοπικού λίπους που δεν ανταποκρίνεται στην άσκηση ή την δίαιτα.

Η λιποαναρρόφηση βελτιώνει την εμφάνισή μας και ενισχύει την αυτοεκτίμηση μας, αλλά δεν πετυχαίνει απαραίτητα το ιδανικό πρότυπο της ομορφιάς. Είναι ιδανική  μέθοδος γιά  άνδρες και γυναίκες που δεν είναι παχύσαρκοι , αλλά έχουν ενοχλητικό λίπος τοπικά . Σημαντική είναι η ελαστικότητα του δέρματος , ώστε μετά την αφαίρεση του λίπους να προκύπτει μια λεία επιφάνεια . Σε άνθρωπους με σοβαρή χαλάρωση, για παράδειγμα μετά από απώλεια βάρους είναι καταλληλότερη μία πλαστική αποκατάσταση της χαλάρωσης. Η ποιότητα του δέρματος δεν μπορεί να βελτειωθεί από τη λιποαναρρόφηση, για παράδειγμα ο αποκαλούμενος «φλοιός πορτοκαλιού».

Λιποαναρρόφηση , η επέμβαση

Μετά τον ακριβή σχεδιασμό της περιοχής γίνονται μικρές τομές 1 cm μήκος από όπου διεισδύσει ένα ειδικό διάλυμα διογκωτικού αναισθητικού . Στη συνέχεια γίνεται ατραυματικά από τις ίδιες τομές, αφαίρεση μέσω κάνουλας της περίσσεια λίπους . Αμέσως μετά την επέμβαση εφαρμόζεται ελαστικός επίδεσμος.

 

Λιποαναρρόφηση μετά την επέμβαση

liposuctioncyprusΠρος υποστήριξη της αποιδηματικής θεραπείας ελαστική περίδεση θα πρέπει να φορεθεί για περίπου 6 εβδομάδες. Για να ενισχύσετε την αποθεραπεία θα πρέπει για μία εβδομάδα να διακόψετε τις επαγγελματικές και άλλες δραστηριότητες σας . Για συνολικά τέσσερις θα πρέπει να αποφεύγονται οποιεσδήποτε αθλητικές δραστηριότητες.


 Λιποαναρρόφηση το αποτέλεσμα

Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται μετά από έξι μήνες, όσο δηλαδή χρειάζεται το δέρμα για να συσφιχθεί. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητες μικροδιορθώσεις. Με σωστή διατροφή, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Εάν πάρετε πάλι βάρος, αυτό θα πάει πλέον παντού και όχι στις λιποαποθήκες που αφαιρέθηκαν κατά την εφαρμογή