Φωτοθεραπεία με LED

       
Φωτοθεραπεία με LED για αντιγήρανση, ακμή,ανάπλαση δέρματος, τριχών, ονύχωv


826 SFL 5 0Η φωτοθεραπεία LED βασίζεται στην αρχή ότι τα ζωντανά κύτταρα είναι σε θέση να απορροφούν και να επηρεάζονται από το φως. Η θεραπεία αυτή έχει αναγνωριστεί από καιρό για τις αναγεννητικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της.
Παρόλο που συσχετίζουμε συχνά την έκθεση του φωτός με τη γήρανση και τη φθορά του δέρματος, το φως έχει πολλές θετικές επιδράσεις στο δέρμα, καθώς μπορεί να επιταχύνει την ανάπλαση του. Η ισορροπία μεταξύ των θετικών και των αρνητικών επιπτώσεων του φωτός εξαρτάται από την ένταση και το φάσμα τηε έκθεσης. Η συνεχής έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία είναι επιζήμια, αντίθετα η ελεγχόμενη έκθεση σε κόκκινο, μπλέ και σε κοντό υπέρυθρο φως αποδεικνύονται κλινικά ωφέλιμα.
Η θεραπεία περιλαμβάνει την έκθεση του δέρματος σε χαμηλά επίπεδα της ωφέλιμης φωτεινής ενέργειας από το ορατό και υπέρυθρο τμήμα του φάσματος φωτός, που ενεργοποιεί τις κυτταρικές λειτουργίες για να διεγείρει διάφορες κυτταρικές διεργασίες με θεραπευτικά αποτελέσματα. Τα κύτταρα του δέρματος που ενεργοποιούνται λειτουργούν καλύτερα και αναγεννούν ταχύτερα, γεγονός που με τη σειρά τους οδηγεί σε νεότερα, υγιή και λαμπερά δέρματα. Η φωτοθεραπεία με LED είναι μια φυσική αντίδραση παρόμοια με αυτή της φωτοσύνθεσης των φυτών.